Right now

Matteplugg på Nero med Mathilda!


Svar på fråga

Ojoj visste inte att det var någon utöver min familj och mina vänner som läste min blogg :)
 
Hej! Jag undrar lite vad ni har för telefon abonnemang i London med internet och så?:) och om man har internet hos värdfamiljerna? ha det bäst!!
 
Jag använder mig av O2 och betalar 10 pund i månaden, vilket motsvarar ca 100 kr. På det får jag 500 gratis sms, 75 gratis minuter och 100 mb surf. Vill man ha mer så går det självklart att betala mer, men detta är vad de flesta har. Alla värdfamiljer måste ha internet, men sedan så har ju olika familjer olika bra internetuppkoppling. Jag har väldigt bra uppkoppling men jag vet några i min klass som inte har internet hela vägen upp till deras rum och måste gå ner en våning för att få bättre uppkoppling ;) Hoppas detta hjälpte! :)

Veckan + Oxford

Sista skolveckan innan ett 16 dagars lov gick åt till att plugga och tagga till helgen! Fredagen hade vi dessutom ett prov sista lektionen och skulle bli tvungna att sluta en timme senare än vanligt...
 
I lördags tog jag det lungt på förmiddagen men på kvällen drog vi in ett stort gäng till en ny klubb och dansade in på småtimmarna.
På söndagen vaknade jag vid halv ett vilket är ovanligt för mig! Men jag fick inte många minuters vila innan Vickan ringde och sa att det var brunch i Barnes som gällde. Jag åt en sjukt god pankaksfrukost med en bärsmothie! Sedan satt vi ett tag och funderade på vad vi skulle göra under dagen och alla var rätt trötta och vädret var bedrövligt så vi bestämde oss för att åka till Westfield och se på bio. Vi valde Safe Haven och vi var där 10 minuter innan filmen började. Det var en perfekt dag för en Nicholas Sparks film!
Åkte hem och somnade rätt fort (efter att mamma klagat på att jag inte bloggat) och sov några timmar innan klockan ringde vid sju!
Fixade mig och åkte till Hammersmith där jag mötte upp Hannah för att sedan hoppa på tuben som resten av tjejerna var på. Vi åkte in till Victoria för att därifrån hoppa på en buss till Oxford. Efter en mysig bussresa kom vi fram till Oxford. Jag hade ju hela mitt liv gått runt och trott att Oxford hade ett universitet och att det var det man gick på men nepp så fel man kan ha. Oxford har sjukt många skolor som man kan gå på och vi kollade runt på några av dem. Sen satte vi oss på ett fik som visade sig vara det Englands första Coffee House från 1650. Där drack vi afternoon tea (eller jag tog kaffe) med scones. Vi gick sedan runt på några smågator och kollade in några småbutiker ett tag innan vi återvände till London vid fyratiden.
Nu är jag lite sen eftersom att vi ska mötas upp på en bar i Richmond om en halvtimme och jag inte fixat mig. Aja jag får bli lite sen.
Dom två sista bilderna har Elsa tagit!

ONE DIRECTION

Nu ska ni allt få några inlägg! Kommer dock dela upp dem i olika delar för det har trots allt hänt en del sen jag sist skrev!
Först ut är förra helgen!
 
Jag låg sjuk i feber under fredagen så jag försökte vila upp mig så mycket jag kunde för att sedan gå upp klockan sju på lördagmorgon.
Strax efter klockan 10 kom Emma och Ellinor fram till Clapham Junction och det var så kul att de äntligen var framme! Vi hade trots allt väntat på den här helgen i över ett år. Eftersom att Mortlakes tågstation var avstängt blev det en liten omväg hem, men vi lyckades rätt så bra ändå. Vi lämnade deras väskor hemma hos mig innan vi drog till Westfield där vi var strax efter 12. Jag lyckades ändå hålla rätt hårt i plånboken när det kom till shoppingen, några småsaker blev det och en hel del mat men jag köpte inget stort och det var jag väldigt nöjd över. Vi spenderade nio timmar i Westfield totalt och åt både lunch, snog, middag på Nandos (såklart, när man är med två andra 1D-fan) och avslutade med en pretzel innan vi åkte hem. Sjukt med mat men ack så gott!
Kom hem och somnade strax efter midnatt och sov i sex timmar innan alarmet ringde och vi gjorde oss i ordning för att åka in till Euston.
Där gick vårt tåg mot Liverpool och tågresan var sjukt mysig med frukost och tagg inför kvällen! När vi väl kom fram till Liverpool tog det liiiiite längre tid än väntat att komma till vårt hotell som låg åt helvete i ett kvarter där våra kroppar likaväl hade kunnat hittas 3 veckor senare efter att vi blivit mördade. Men vårt rum var mysigt och det var väl det som räknades. Men våra planer på att gå runt och utforska området försvann rätt snabbt och det hade dessutom regnat hela vägen till hotellet så vi var blöta och trötta. Vi vilade upp oss en stund för att senare fixa oss och bege oss ut och ta oss till ett område med lite mer folk. Liverpool är riktigt mysigt men man kunde ju inte förstå vad de sa överhuvudtaget, fulare dialekt får man nog leta efter. Vi satte oss på en restaurang och åt innan vi gick till arenan för att bli insläppta bara 10 minuter senare. Vi hade så sjukt bra platser för att inte ha kunnat köa för biljetter. Jag var jätterädd för att hamna brevid någon liten tjej eller ett fjortisgäng men hamnade istället brevid en tjugoåring. Perfekt tänkte jag men den tanken försvann rätt snabbt eftersom att hon spillde ut hela sitt vinglas på mig och min jacka innan konserten. Vem fan gör vågen med ett vinglas i handen? Luktade som en alkoholist under kvällen, men hade iaf tur att det inte var rödvin.
Konserten var sjukt bra och jag var så nöjd när jag gick därifrån. Ända problemet var att det var så sjukt varmt inne på arenan så att jag trodde att jag skulle svimma flera gånger.
Tågresan hem däremot gick inte alls lika smidigt med ett inställt tåg, men vi lyckades klara av det också - som allt annat här i livet.

Kyrkhäng

Förra helgen så var vi ett gäng som samlades i Kingston på fredagen för lite bowling. Jag som inte brukar vara så bra började med en strike! Sen gick det dock nerför och jag slutade väl på en femte plats av totalt 11 och det är väl godkänt för mig. Jag avrundade kvällen rätt så tidigt och åkte hem för att sova.
Lördagen var rätt så lugn och jag skypade med familjen i ungefär 3 timmar, sedan fixade jag mig och åkte in till Svenska kyrkan med ett gäng för att kolla på melodifestival finalen. Hade inte hört låtarna men det var riktigt mysig stämning inne i kyrkan så det var riktigt kul ändå. Hela kyrkan jublade när vi insåg att Yohio inte hade vunnit, haha.
Sedan drog jag, Camilla och Mathilda vidare till Whisky Mist för att dansa i några timmar.
Kvällen slutade med kebab i Hammersmith innan vi tog bussen hem.
På söndagen åkte jag till Pret för att plugga med Mathilda och Cornelia. Det var en riktigt kall dag så jag åkte direkt hem och bäddade ner mig under täcket.
 
I tisdags fyllde Rakel och Cornelia år så vi var ett gäng på 20 pers som firade dom på Byron Burgers. Riktigt goda burgare med tillbehör. Jag tog en med blue cheese.
Onsdagmorgon stod jag, Mathilda och Anna och sålde våra armband i huvudentrén och nu har vi sålt över 100 stycken. Riktigt kul att folk verkligen vill köpa, och i princip hela SSL har nu ett var sitt armband som de går runt med både killar och tjejer!
 

Vår

Det är en trött Agnes som skriver det här inlägget, kommer nog somna direkt efter att detta är publicerat.
I helgen så åkte jag Rebecca och Felicia till South Kensington och gick på Natural History Museum och Science Museum. Däremellan så satte vi oss i solen och åt kinamat i en del av South Kensington jag aldrig hade varit förut. Det var nog det mysigaste stället hittills och det fanns så otroligt många mysiga caféer som vi ska testa.
Söndagen åkte vi till Kensington gick in på en bakgata och satte oss på ett fik och pluggade i några timmar. Plugget blir så mycket enklare när man sitter på ett soligt café med några vänner. Kvällen avslutades med en långpromenad till Hammersmith med Rebecca.
 
Tisdagen den här veckan var underbar. Det var 16 grader varmt och under lunchen så satt vi ute i solen på gräset i bara en tunn kofta. På mattelektionen så övertalade vi Karin med att få ha utematte så jag och Julia låg och höll på med tillämpningar på derivata innan några andra klasskompisar kom ut och vi tappade fokus lite och låg i gräset och pratade tills vi slutade. Jag promenerade genom parken hem och insåg hur mycket jag hade saknat det. Längtar så tills träden har alla blad igen för då kommer jag att hänga i parken varje dag.
Vid åtta tiden på kvällen åkte jag och Rebecca och mötte upp en hel drös på White Hart för pubhäng och fotbollsmatch. Rakel och jag promenerade hem från Barnes och gud så härligt det var att gå i en öppen skinnjacka med en tunn kofta klockan 10 på kvällen och inte frysa det minsta.
 
Igår var det studiedag och den skulle skolan spendera på ett studiebesök i Houses of Parliament. Sjukt fin byggnad och häftigt att få se drottningens tron i House of Lords. David Cameron var i byggnaden samtidigt och hade frågestund synd att vi inte gick förbi där, hade velat kryssa av honom från min lista med världsledare. Skämt o sido så hade det faktiskt varit coolt att se honom. Kan även påpeka att det var skrämmande likt Hogwarts där inne, tror seriöst att de har filmat vissa scener där alltså!
 
Dagen idag var inte lika bra vaknade på fel humör genom att behöva stressa till skolan men ändå komma 20 min för tidigt. Hatar Londons trafik! Det blev inte bättre för att vi hade en jättejobbig svenska uppgift och ett bokföringsprov. Men nu är denna dagen i alla fall slut och jag ska gå och lägga mig för att vakna upp på ett bättre humör imorgon. Sov gott!
Natural History Museum
Kensington High Street i söndags
Vååår!
Lunch ute i solen i tisdags

RSS 2.0